Основни подаци о мени

RASVETA ZA STAKLENIKE-PLASTENIKE-RASADNIKE (prodaja sijalica za rast biljki, prigusnica, reflektora)

ULOGA SVETLA ZA RAST I RAZVOJ BILJAKA 

Za zivot biljaka je bitna energija koju dobijaju od sunca.Sunceva energija se u samoj biljci procesom fotosinteze pretvara u hranu za rast.Zato je rast biljaka direktno zavisan od boje,jacine i trajanja svetla koje biljka dobija.

Philips je razvio nove HPS natrijumove ( Agro i Green Power ) i MH metalhalogene ( HPI-T ) sijalice koje omogucavaju uzgajanje biljaka u uslovima bez prirodnog svetla,kombinacijom njihovog svetla.Potrebna jacina svetla za fotosintezu je oko 80W/m2 sto znaci u praksi da je sijalica 400W dovoljna za oko 6 m2 površine (sijalica 600w za oko 9m2).Philips HPI-T sijalice koriste jedinstvenu trokomponentnu tehnologiju koja osigurava da sijalice imaju kvalitetnu svetlost tokom celog veka trajanja,sto nije slucaj sa ostalim dvokomponentnim sistemima na trzistu.

Biljke najbolje rast i razvoj postizu ako imaju svetlo oko 16 sati dnevno.Za vreme cvetanja biljkama treba svetlosti od 12-14 sati kao i zatim period mraka od 12 sati bez prekida. U praksi se pokazalo da cvece veoma dobro uspeva sa periodom od 12 sati svetla i 12 sati mraka.

Proces fotosinteze se najbolje odvija uz svetlo crvenog spektra (600-680nm) i plavog spektra (380-480nm) koje emituju sijalice za proizvodnju u hortikulturi.MH (metalhalogene, metalhalidne) sijalice Philips HPI-T emituju plavo/beli spektar koji je osnovni izvor svetla (zamena za prirodno svetlo)i omogucava kompaktan vegetativni rast biljke. HPS natrijumove ( Agro i Green Power ) emituju svetlo iz crvenog spektra i podsticu cvetanje ili zametanje plodova.

Plavi spektar svetla stimuliše hormone koji su pokrecu rast i kontrolisu period mirovanja dok se ne steknu povoljni uvjeti za klijanje sjemena,biljka raste prema izvoru svetla.MH sijalice emituju jako svetlo iz plavog spektra pa su zato dobre u pocetnim fazama razvoja biljke.Plavi spektar  svetla omogucava dobar rast i pravilno grananje biljke.Crveni spektar svetla pojacava proces fotosinteze, pomaze u germinaciji semena, pojacava pigmentaciju i izaziva i pomaze cvetanje.

Rasveta u uzgajanju biljaka ima veliku ulogu zbog mogucnosti skracenja vremena potrebnog za rast i razvoj biljke.Preuzmite uputstva za vestacko osvetljenje za rast i uzgoj biljaka,tj. sijalice za staklenik, plastenik i rasadnik sa tehnickim podacima,preporukama,tabelama,itd. sve u PDF formatu.Tekst govori o tome kako povecati profit u gajenju biljaka i nacinu upotrebe vestackog osvetljenja u rastu i razvoju biljaka (proizvodnja i uzgajanje cveca,povrca,voca,itd.).Pored primene agrotehnickih mera unutrasnje uzgajanje biljaka ( klijanje , nicanje , cvetanje , rast , grananje , uzgoj) zahteva i pravilnu upotrebu vestackog osvetljenja.U tablicama su dati podaci za ( cvece , povrce ,itd. ) svaku biljku koliko joj treba svetla,koji tip sijalica,u kom periodu godine i koliko dugo.

Pored tradicionalnog uzgajanja biljaka postoji i metod HIDROPONIKA ili uzgajanje biljaka u vodi kojoj se dodaju hranljivi rastvori u odredjenoj meri.U kombinaciji sa vestackim osvetljenjem, hranljivim rastvorima i kompjuterskom kontrolom procesa proizvodnje postizu se odlicni rezultati u gajenju biljaka. Hidroponika je metod koji pocinje sve vise da se koristi u proizvodnji hrane.


Za velike povrsine HPS i MH sijalice za biljke se koriste i u vestackoj rasveti za lekovite i zacinske biljke jer njihov uzgoj donosi izuzetnu zaradu zaradu za razliku od uzgoja cveca i povrca.Gaje se nana, kamilica, neven, maticnjak, morac, beli slez, bosiljak, zalfija, ruzmarin, mirodjija, vlasac, timijan  i drugo bilje.Za male povrsine koriste se fluo cevi 36w snage Osram Fluora i Biolux.

SIJALICE ZA RASVETU,RAST I RAZVOJ BILJAKA 

Iskustva dobrih uzgajivaca kazu da ispravnom upotrebom rasvete u hortikulturi kao i primenom drugih agro-tehnickih mera mozete vremenski ubrzati rast i razvoj biljke cak do 50%.Rasveta ce doprineti kompaktnijem i jacem razvoju biljke,povecati dodatno grananje i kvalitet boja s dobrim listom i cvatom.Skracujuci znacajno vreme uzgoja i rasta biljke,takodje ste u istoj meri smanjili troskove proizvodnje za 50%,i konacno sto je najvaznije mnogo ranije izlazite na trziste sa jeftinijom kvalitetnom robom.

Brosure Philips o sijalicama za rast biljaka i oblicima rasvete za odredjene biljke u pdf

ULOGA SVETLA ZA RAST BILJAKA I UPOTREBA SIJALICA  ovde
TIPOVI SIJALICA I TABELE RASVETE ZA RAZNE BILJKE  ovde
Prigusnice za metalhalogenu i natrijumovu rasvetu sa semom vezivanja ovde
MASTER SON PIA natrijumova sijalica je vrhunski proizvod gde koriscenje Philips integrisane antene PIA prakticno eliminise rane otkaze u radu sijalice sto znacajno smanjuje troskove odrzavanja,sto je izdvaja od slicnih sijalica na trzistu koje to nemaju.Nalaze primenu u spoljasnjem osvetljenju ulica i parkinga,osvetljenje puteva i stambenih cetvrti,rezidencijalno osvetljenje,unutrasnjem osvetljenju industrijskih i skladisnih prostora,rasveta teniskih i sportskih terena i objekata,kao i u hortikulturi.Visoka efikasnost i pouzdanost u radu,visok svetlosni fluks, konstantan kvalitet i kvantitet svetlosti tokom veka trajanja,zlatno zuta boja svetlosti cini ih vrlo pogodnim za ove primene.

Poseban koncept je HPS natrijum sijalica za biljke AGRO i GREEN POWER za optimalan mikromol svetlosni fluks (svetlost za rast) koje se proizvode iskljucivo samo u varijanti 400W i 600W ( na sijalici je oznaka AGRO ili GREEN POWER) i koriste se kao sijalice za rasvetu,staklenika,plastenika i rasadnika.Sve ostale Philips HPS natrijumove sijalice (Pro,Plus,itd.) nemaju to dodatno isijavanje koje podstice rast biljaka i ne koriste se u hortikulturi,pa im je cena zbog toga mnogo niza.

MASTER AGRO-GREEN POWER je nova robusnija konstrukcija mnogo otpornija na udare i vibracije sto produzava radni vek sijalice i smanjuje mogucnost ranog otkazivanja.To je najefikasnija SON natrijumova sijalica sa najvecim svetlosnim iskoriscenjem, koja odlicno odrzava nivo svetlosnog fluksa i preko radnog veka trajanja.Isijavaju svetlost sa povecanim udelom spektra svetlosti koji poboljsava rast biljaka narocito na nizim nivoima osvetljenja.

MASTER SON-T PIA AGRO 400W namenjena za osvetljavanje u vrtlarstvu,a narocito za osvetljenje na nizim visinama.Podstice razvoj biljke,dobru boju,list,cvat i dodatno grananje.

MASTER SON-T PIA GREEN POWER 400W-600W je namenjena za osvetljavanje u hortikulturi,a narocito za osvetljenje staklenika gde obezbedjuje optimalan nivo svetlosti za rast biljke.Ima visoku energetsku efikasnost i dug pouzdan vek trajanja sto donosi odlicne rezultate u gajenju biljaka u staklenicima.


Rasveta u uzgajanju biljaka ima veliku ulogu zbog mogucnosti skracenja vremena potrebnog za rast i razvoj biljke.Ovde mozete preuzeti uputstva za vestacko osvetljenje za rast i uzgoj biljaka,tj. sijalice za staklenik,plastenik i rasadnik sa tehnickim podacima, preporukama, tabelama,itd. sve u PDF formatu.Sajt govori o tome kako povecati profit u gajenju biljaka i nacinu upotrebe vestackog osvetljenja u razvoju biljaka (proizvodnja i uzgajanje cveca,povrca,voca,itd.).

Pored primene agrotehnickih mera unutrasnje uzgajanje biljaka (klijanje,nicanje,cvetanje,rast, grananje,uzgoj) zahteva i pravilnu upotrebu vestackog osvetljenja.U tablicama su dati podaci za (cvece, povrce, itd.) svaku biljku koliko joj treba svetla,koji tip sijalica, u kom periodu godine i koliko dugo.Podaci su bazirani i izmedju ostalog na bogatom iskustvu uzgajivaca kao i proizvodjaca cije sijalice od svih imaju izrazito najduzi vek trajanja i efikasnost ( Philips,Osram,Sylvania oko 30000 sati - ostali oko 10-12000 sati ) kao i najvecu pouzdanost u radu.

HIGH PRESSURE SODIUM (HPS) OSRAM PLANTASTAR - natrijum sijalice visokog pritiska za biljke ovde
PLANTASTAR 250W E40 
PLANTASTAR 400W E40 
PLANTASTAR 600W E40 

HIGH PRESSURE SODIUM (HPS) PHILIPS AGRO-GREEN POWER - natrijum sijalice visokog pritiska za biljke ovde
Master SON-T PIA 400W Agro
Master SON-T PIA 400W Green Power
Master SON-T PIA 600W Green Power

HIGH PRESSURE SODIUM (HPS) SYLVANIA GROXPRESS SHP-T - natrijum sijalice visokog pritiska za biljke ovde
GROXPRESS 250W E40 
GROXPRESS 400W E40 
GROXPRESS 600W E40 

MASTER SON-T PIA 400w AGRO
Tip: natrijumova (HPS) sijalica
Boja : 2000K
Temperatura sijalice u radu: 450 C
Radi: sa prigusnicom BSN i upaljacem SN58
Grlo : E40
PPF svetlost za  fotosintezu:665micromol/s
Osvetljaj: 55000 lumena
Dimenzije : precnik 47 mm,duzina 283 mm
Vek : oko 30000 sati
Proizvodjac: Philips


MASTER SON-T PIA 400w GREEN POWER
Tip: natrijumova (HPS) sijalica
Boja : 2040K
Temperatura sijalice u radu: 450 C
Radi: sa prigusnicom BSN i upaljacem SN58
Grlo : E40
PPF svetlost za  fotosintezu:725 micromol/s
Osvetljaj: 58500 lumena
Dimenzije : precnik 47 mm,duzina 283 mm
Vek : oko 30000 sati
Proizvodjac: PhilipsMASTER SON-T PIA 600w GREEN POWER
Tip: natrijumova (HPS) sijalica
Boja : 2040K
Temperatura sijalice u radu: 480 C
Radi: sa prigusnicom BSN i upaljacem SN58
Grlo : E40
PPF svetlost za  fotosintezu:1100 micromol/s
Osvetljaj: 88000 lumena
Dimenzije : precnik 47 mm,duzina 283 mm
Vek : oko 30000 sati
Proizvodjac: PhilipsMASTER HPI metalhalogena (metalhalidna) sijalica svojom hladnom jasnom prirodnom bojom svetlosti i dobrom reprodukcijom boje ima primenu u industrijskom osvetljenju,reflektorskom osvetljenju sportskih objekata i terena,fiskulturnih sala,zgrada i spomenika,industrijskih proizvodnih hala,izlozbenih sala,hipermarketa,prodavnica,crkvi,magacina,benzinskih pumpi, hipermarketa,trznih centara,kao i hortikulturi.
Philips HPI sijalice koriste jedinstvenu trokomponentnu tehnologiju koja osigurava da sijalice imaju kvalitetnu svetlost tokom celog veka trajanja,sto nije slucaj sa ostalim dvokomponentnim sistemima na trzistu.Razlike u bojama tokom veka trajanja su toliko smanjene tako da instalacije izgledaju bolje i traju duze.Imaju visok stepen bezbednosti,minimalne troskove odrzavanja,dug servisni vek trajanja.


METAL-HALOGEN -- metalhalogena (metalhalidna) sijalica ovde
Master HPI-T Plus 400W

MASTER HPI-T Plus 400w
Tip: metalhalogena sijalica
Boja : 4500K
Temperatura sijalice u radu: 600 C
Radi: sa prigusnicom BHL i upaljacem SN58
(moze da radi i sa prigusnicom BSN,onda je boja 4000K i osvetljaj 38000 lumena)
Grlo : E40
PPF svetlost za  fotosintezu:532 micromol/s
Osvetljaj: 35000 lumena
Dimenzije : precnik 47 mm,duzina 286 mm
Vek : oko 20000 sati
Proizvodjac: Philips


MASTER je oznaka kod Philipsa koja ukazuje na vrhunsku klasu proizvoda koje karakterisu izuzetna pouzdanost tokom radnog veka trajanja,usteda energije,vrhunski kvalitet svetlosti i minimalni stetni uticaj na okolinu.Kupci MASTER proizvoda su napravili izbor najkvalitetnije profesionalne opreme koja se danas nudi na trzistu, predstavljaju odlicnu investiciju na duzi rok, prednosti koriscenja ovih proizvoda bice vidljivi dugorocno.

Metalhalogena sijalica ARC-TD 150w 6500K GE (ARC150/AQUA/TD/865/Rx7s-24).ovde
Prigusnica
 elektromagnetna  proizvodjaca PHILIPS HID-HeavyDuty BSN L33 za otezane uslove:
Elektromagnetna prigušnica bakarno gvozdene konstrukcije u zatvorenom kucištu namenjena za
upotrebu u kombinaciji sa spoljašnjim upaljacem za CDM,CDO,MH,HPI (Plus) i SON sijalice

Karakteristike i pogodnosti:
• Izuzetan vek trajanja prigušnice(15 godina),poseban izvod za uzemljenje
• Odlicna otpornost na hemijske supstance,kao i na vlagu i ostale klimatski otežane uslove
• Opremljena termoprekidacem radi zaštite od pojava koje prate pregorevanje sijalice
• Male težine sa minimalnim gubicima snage,zahvaljujuci ortociklickom postupku namotavanja
• Idealna za sledece primene:osvetljenje puteva i stambenih cetvrti,tunela i parkirališta,luke, stambene zgrade,gradski centar,trgovacki centar,pešacka zona,sportski teren,hortikulturi,itd.RASVETA U FAZAMA RAZVOJA BILJAKA
VEGETATIVNA FAZA (plavi spektar svetlosti podstice i pospesuje klijanje kao i nicanje biljaka)
- rasvetna tela male snage: fluo cevi Philips Aquarelle,Osram Skywhite,Osram Fluora,
Philips Secura,Philips Reflex,sijalica Flower Power
- rasvetna tela velike snage: metalhalogena sijalica Philips HPI-T 250w i 400w i ARC-TD 150w/865 GE


Fluo cevi za rast i razvoj biljaka koje podsticu proces fotosinteze 
Master TL-D Aquarelle ovde
Osram Fluora ovde 
Sylvania Grolux

Fluo cev od 36w ima PPF svetlost za  fotosintezu oko 47 micromol/s.

Sijalica za cvece
FLOWER POWER 100W
 ovde

REPRODUKTIVNA FAZA (naradzasto-crveni spektar svetlosti pospesuje rast i razvoj bilja,kvalitet boja sa dobrim listom,cvat i dodatno grananje)
-rasvetna tela velike snage: HPS natrijumova sijalica SON-T Philips 400W Agro,400W i 600W Green Power

PREPORUKA
-rasvetna tela velike snage zahtevaju reflektore sa zastitnim prednjim staklom jer sijalica
moze da prsne na kraju radnog veka ako se blagovremeno ne zameni

Za rasvetu vece povrsine u zatvorenom prostoru sa biljkama se koriste u vegetativnoj fazi (klijanje i nicanje) metalhalogene sijalice ARC-TD 150w/865 GE,Philips HPI-T Plus 250w i 400w,dok se u reproduktivnoj fazi (rast i razvoj) koriste HPS natrijumove sijalice Osram Plantastar 250w,Philips SON-T 400W Agro, SON-T 400W Green Power i SON-T 600W Green Power.
Ako koristite reflektor sa prigusnicom BSN 400W onda mozete da u vegetativnoj fazi biljke koristite metalhalogenu sijalicu Philips HPI-T Plus 400W,a kad nastupi reproduktivna faza biljke zamenite samo sijalicu u reflektoru i stavite HPS natrijumovu sijalicu Philips SON-T 400W Agro ili SON-T 400W Green Power.U reproduktivnoj fazi je pozeljno pored natrijumove HPS rasvete dodati i metalhalidnu HPI rasvetu.

Preporucene Philips sijalice za uzgoj biljki bez dnevnog svetla u fazama razvoja
 ovde

SAVET ZA DOBRU KUPOVINU OPREME
Ne kupujte polovne sijalice za biljke jer njima je istekao vek trajanja i emituju dosta manje zracenja (zbog toga ih je neko i zamenio),a pri tome trose isto struje kao nove.Kupovina HPS I MH sijalica neproverenih nepoznatih proizvodjaca zbog nize cene je los poslovni potez jer obavezno izostaju rezultati uz gubitak vremena i novca.Dobicete lose razvijene zakrzljale biljke posle duzeg vremena , veliki racun za utrosenu struju i beskorisnu opremu koju ste skupo platili.U ovom poslu uzgajanja biljaka nema jeftine opreme a dobre.

Kupicete obicne HPS sijalice koje nisu namenjene za rast biljaka,pogledajte obavezno atest i deklaraciju sa zemljom proizvodjaca.Pogledajte obavezno katalog proizvodjaca u kome pise za koje je svrhe namenjena sijalica.Nisu sve HPS natrijumove sijalice namenjene za uzgoj biljaka,vec samo one koje su specijalno proizvedene za tu svrhu o cemu govori i posebna oznaka na njima,a i mnogo su skuplje od obicnih HPS sijalica.Vodeci proizvodjaci rasvete za hortikulturu Philips,Osram i Sylvania ih prave na grlo E40 od 250W,400W i 600W.

Najbolje je uzeti od istog proizvodjaca prigusnicu,upaljac i sijalicu,ili kombinovati od poznatih proizvodjaca.To uvek provereno radi,dok u kombinaciji razlicitih manje poznatih proizvodjaca cesto znaju da izostanu ocekivani rezultati.Philips je vodeci svetski proizvodjac opreme za rasvetu u hortikulturi koji jedini proizvodi sve vitalne delove:sijalicu za biljke,prigusnicu i upaljac koji su medjusobno uskladjeni i provereni u visegodisnjoj praksi u sopstvenim oglednim staklenicima.RASVETA (sijalice i fluo cevi) ZA SOBNE BILJKE (CVECE),AKVARIJUME I CVECARE
Za gajenje sobnog cveca postoje specijalna rasvetna tela sijalice i fluo cevi koja uspesno nadoknadjuju nedostatak spektra prirodnog svetla i podsticu fotosintezu kod biljaka u zatvorenom prostoru.Rasveta za sobno cvece dozvoljava koriscenje sijalice reflektorke ili fluo cevi raznih duzina i snage.
Svetlo fluo cevi ima naglasak na plave i crvene krajeve spektra tako da je idealno za odvijanje foto-bioloških procesa u biljkama.Svetlo doprinosi da biljka bude zdrava i jaka,da se pravilno grana i cveta kao i da se lako odrzava.Fluo cevi se koriste gdje biljke ne primaju dovoljno prirodnog dnevnog svjetla.Nalaze veliku primenu u osvetljavanju biljaka i razlicite sadnje u objektima kao:trzni centar,hotel,kuća,stan,poslovni i stambeni prostor,cvjećara,plastenik,itd. 
Preporucujemo za osvetljavanje cveca gde nema dovoljno prirodnog svetla fluo cev Fluora Osram koja ima veliki vek trajanja i  odlican ucinak kod cveca.


Sijalica za rast i razvoj sobnog cveca Philips Flower Power E27 E80 100W (Enrich Spot):
ovde

Fluo cevi za rast i razvoj biljaka (sobnog cveca) Osram Biolux,Philips Aquarelle,Osram Fluora (10000K):
Dimenzije i snage
8w - 30cm ,15w - 45cm ,18w - 60cm ,30w - 90cm ,36w - 120cm ,58w - 150cm

Ove fluo cevi se takodje koriste i kao rasveta za akvarijum (za osvetljenje biljaka u akvarijumu).Za akvarijum se koriste fluo cevi koje imaju najpriblizniju svetlost dnevnoj kao Arcadia Freshwater (7500K),Osram Skywhite (8000K),Osram Biolux (6500K) u kombinaciji sa Philips Aquarelle ili Osram Fluora sto daje odlicne rezultate.Za fluo cevi su potrebne i odgovarajuce fluo armature kojih ima veliki izbor.Kada uporedite snagu i kolicinu svetla u lumenima,istice se sa najduzim vekom trajanja Philips Aquarelle koja daje 50-80% svetla vise od ostalih,zbog cega je i najtrazenija.Takodje se moze koristiti fluo cev 
OSRAM BIOLUX odlicne spektralne distribucije svetla koja potpuno nadoknadjuje nedostatak prirodnog suncevog svetla u zatvorenom prostoru.
Za sobno cvece je odlicna kombinacija  fluo cevi za rast i razvoj biljaka Osram Biolux koja menja dnevno svetlo i  Osram Fluora (Philips Aquarelle) koja podstice fotosintezu. 

Lamps for plants and aquariums ( osvetljenost u lumenima ):

OSRAM Fluora 15w-400lm,18w-550lm,30w-1000lm,36w-1400lm,58w-2250lm
PHILIPS Aquarelle 8w-340lm,15w-750lm,18w-1020lm,30w-1820lm,36w-2380lm,58w-3800lm
SYLVANIA Gro-Lux 15w-325lm,18w-750lm,30w-800lm,40w-1400lm

Lamps T5  for plants and aquariums 8500K ( fluo cevi za akvarijum T5 Grolux Sylvania ):
SYLVANIA Gro-Lux T5 8w 300mm
SYLVANIA Gro-Lux T5 FHO 24w 563.2mm dimmable
SYLVANIA Gro-Lux T5 FHO 39w 863.2mm dimmable

Sylvania Gro-Lux ovde

Osram Fluora 10000K ovde

Philips Aquarelle 10000K ovde

Osram Skywhite 8000K
 ovde

OSRAM Biolux 6500K ovde 

Philips Master Super 90 TL-D Deluxe 965 ovde

Za sada CFL SIJALICE ZA BILJKE ne proizvodi nijedan svetski poznati proizvodjac.Mnogi CFL sijalice sa temperaturom boje 6500K proglasavaju da su namenjene za razvoj biljaka sto nije tacno,jer one uopste ne sadrze spektar svetla koji pomaze proces fotosinteze kod biljaka.Dovoljno je da proverite podatke u katalogu proizvodjaca za koje svrhe je namenjena sijalica.Fluo cevi za rast biljaka koje potpomazu proces fotosinteze su Master TL-D Aquarelle ili Osram Fluora i imaju 10000K,dok se fluo cevi Master TL-D Reflex i Secura koriste kod klijanja.

Najaca CFL sijalica na grlo E27 koji proizvodi najveci svetski proizvodjac rasvetnih tela Philips je MASTER Tornado High Lumen 75W/865 E27 ,dok se na trzistu reklamiraju potpuno nepoznati proizvodjaci sa CFL 100w 6500K 12500 lumena i vise.

Metalhalogena sijalica ARC-TD 150w RX7s 6500K Daylight Aqua 11000lumena za akvarijum poseduje UV zastitu i dobru reprodukciju boja.Koristi se za unutrasnje osvetljenje sa plafona u prodavnicama i trznim centrima gde je potrebno dnevno svetlo.Nalazi odlicnu primenu u osvetljenju velikih akvarijuma gde posebno istice zivopisnost biljnog i zivotinjskog sveta.

Metalhalogena sijalica 150W/865 RX7s 6500K Daylight (svetlo priblizno dnevnom svetlu) ovde
- za osvetljavanje radnog i izlozbenog prostora gde je potrebno dnevno svetlo
- podstice brzo klijanje (nicanje) i stimulise rast biljaka u zatvorenom prostoru bez dnevnog svetla
- za rasvetu u prostoru cvecare,staklenika,plastenika,rasadnika
- pogodna za rasvetu velikih akvarijuma
- ima odlicnu reprodukciju boja
- u radu koristi prigusnicu i upaljac

RASVETA (sijalice i fluo cevi) ZA PTICE,RIBE,REPTILE,KORNJACE,ZMIJE 
Za drzanje ptica,riba,reptila,kornjaca,zmija,itd. u  sobnim uslovima postoje specijalna rasvetna tela fluo cevi OSRAM BIOLUX koja uspesno nadoknadjuju nedostatak spektra prirodnog svetla u zatvorenom prostoru.Biolux fluo cevi emituju belo dnevno svetlo koje malim zivotinjama daje osecaj prirodnog suncevog svetla i ucinice da ostanu u dobroj zdravstvenoj kondiciji i u uslovima smanjenog suncevog svetla. 

OSRAM Biolux 965 ovde  


LED SIJALICE ZA BILJKE (rasvetu,rast i razvoj biljaka) 

Led rasveta u hortikulturi kao i primena drugih agro-tehnickih mera moze vremenski ubrzati rast i razvoj biljke,doprineti kompaktnijem i jacem razvoju biljke,povecati dodatno grananje i kvalitet boja s dobrim listom i cvatom.Philips je posvetio znacanu paznju razvoju led rasvete u hortikulturi i razvio sijalicu Philips GreenPower LED flowering lamp E27  i vise tipova Philips GreenPower LED module red/blue.

  

Philips GreenPower LED flovering lamp
Tip: led sijalica
Radi: sa led drajverom
Grlo : E27
Snaga : 18w
PPF svetlost za  fotosintezu: 22 micromol/s
Dimenzije : 130x95 mm
Vek : 15000 sati
Proizvodjac: Philips
Cena: oko 65 evra 

Philips GreenPower LED module red/blue od 120cm
Tip: led sijalica
Radi: sa led drajverom
Snaga : 30w
PPF svetlost za  fotosintezu: 50 micromol/s
Dimenzije : 1212x41x41 mm
Vek : oko 25000 sati
Proizvodjac: Philips
Cena: oko 180 evra 

Philips GreenPower LED interlighting module red/blue od 250cm
Tip: led sijalica
Radi: sa led drajverom
Snaga : 105w
PPF svetlost za  fotosintezu: 220 micromol/s
Dimenzije : 2473x48x76 mm
Vek : 25000 sati
Proizvodjac: Philips
Cena: oko 350 evra Led rasveta trosi znacajno manje struje ali takodje ima i malo svetlosti za rast biljke pa je potrebna velika kolicina svetiljki da bi zamenili postojece MH i HPS sijalice od 250w,400w i 600w.Gledajuci kolicine PPF svetlosti za  fotosintezu za zamenu jedne sijalice Agro 400w treba oko 34 led sijalice (potrosnja 612w) ili 15 modula 120 (potrosnja 450w) ili 4 modula 250 (potrosnja 420w).Za zamenu jedne sijalice 600w treba oko 50 led sijalica (potrosnja 900w) ili 22 modula 120 (potrosnja 660w) ili 5 modula 250 (potrosnja 525w).Zbog svega navedenog HPS sijalice za biljke su za sada i dalje najjeftinije resenje za rasadnike.Led svetlo sa pomocu konzola spusta izmedju biljki i kombinuje sa HPS svetlom.Na trzistu su se odmah pojavile jeftine imitacije led sijalica za rast biljaka nepoznatih proizvodjaca po bagatelnim cenama.

Trenutno cena Philips modula i sijalica  na trzistu na jednom od sajtova za prodaju izgleda ovaku u engleskim funtama.


CENE SIJALICA ZA RAST BILJKI,PRIGUSNICA,UPALJACA,REFLEKTORA- SNIZENJE CENA NA VECU KOLICINU
Komplet opreme za rad cine: prigusnica,upaljac,sijalica,grlo E40 i svi ti delovi treba da budu montirani u reflektor za spoljnu montazu nivoa zastite IP65.Reflektor produzava vek trajanja stiteci sve vitalne delove opreme od vode i prasine.Povezivanje prigusnice,upaljaca i sijalice je lako uz uputstvo koje dobijete.Ako se eventualno jave smetnje u radu treba dodati i kondenzator (za prig.600w od 65 mikrofarada i za prig.400w od 45 mikrofarada).Kondenzator sluzi da otkloni smetnje (sijalice se pali i gasi sama,nece da startuje,vibrira u radu,itd.) koje mogu javiti u radu sijalice zbog reaktivne komponente struje. 

HPI-T Pro sijalice moraju da se koriste u svetiljkama sa zastitnim prednjim tvrdim staklom zbog moguceg prskanja cevi za praznjenje. Ako koristite samo metalhalogenu sijalicu (belo svetlo) izaberite BHL prigusnicu,a ako cete koristiti u istom reflektoru i natrijumovu sijalicu (zuto svetlo) izaberite BSN prigusnicu.Ako reflektor korisite u odgajanju biljaka izaberite natrijumove sijalice za biljke.

REFLEKTOR spoljni,halogeni (natrijum) za montazu kompleta 400/600W ,IP65 zastita od vode i prasine,sa grlom E40 bez prigusnice i upaljaca (stiti sijalicu,prigusnicu,upaljac i grlo od vlage i prasine):za sij.E40 metalhal.do 400W ili natrijum do 600W
CENE SIJALICA ZA RAST BILJKI,PRIGUSNICA,UPALJACA,REFLEKTORA


prigusnica 250W NAHJ Vossloh-Schwabe  (VS) za natrijum/metalhalogene sijalice 250W - 
prigusnica 400W NAHJ Vossloh-Schwabe  (VS) za natrijum/metalhalogene sijalice 400W -
prigusnica 400W Philips BSN L33 natrijum/metalhalogene sij.400W , zalivena sa termoprekidacem - 
prigusnica 600W NAHJ Vossloh-Schwabe (VS) za natrijumove sijalice 600W - 


upaljac 600W VS - 
upaljac 400W VS - 

Cene sijalica natrijumovih grolux HPS SYLVANIA:
HPS sijalica Grolux SHP-T 400W Sylvania  - .
HPS sijalica Grolux SHP-T 600W Sylvania  - 

Cene sijalica natrijumovih HPS OSRAM:
HPS sijalica PLANTASTAR 600W Osram  - 

Cene sijalica metalhalogenih i natrijumovih HPS PHILIPS:
MH sijalica HPI-T 250W Plus Philips - 
MH sijalica HPI-T 400W Plus Philips - 
MH sijalica HPI-T 450W Plus Philips - 
HPS sijalica SON-T PIA AGRO 400W Philips - .
HPS sijalica SON-T PIA GREEN POWER 400W Philips - 
HPS sijalica SON-T PIA GREEN POWER 600W Philips - 


Fluo svetiljka (neonska armatura) T8 1x36w snaga
Fluo svetiljka (neonska armatura) T8 2x36w snaga

Pogledajte REFLEKTORI METAL-HALOGENI,NATRIJUM HPS,FLUO ARMATURE SVETILJKE ovde

Pogledajte STEDLJIVA SIJALICA FLUO - LED REFLEKTORI PHILIPS CORELINE TEMPO BVP 120   ovde

katalog PHILIPS online         katalog OSRAM online          katalog General Electric onlineNa stranici prodavnice ELEKTROTEHNA SISTEM www.elektrotehna-sistem.co.rs mozete videti kataloge sijalica i opreme proizvodjaca rasvetnih tela.

Kontakt i lokacija 
prodavnice ELEKTROTEHNA SISTEM ovde

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

KUPOVINA PREKO INTERNETA

- za traženi artikal mozete proveriti cenu i da li ga ima na lageru prodavnice (navedite količinu) putem telefona ili mejla
- možete navesti tačan naziv artikla iz kataloga,doneti uzorak,prepisati oznake sa artikla i ambalaže,poslati sliku ili link
- ako niste sigurni da li je traženi artikal koji imamo šaljemo kataloški list i sliku na mejl ili fax
- po izboru traženog artikla šaljemo predračun na vaš mejl ili fax (sadrži cenu,rok i mesto isporuke,broj računa za uplatu)
- način placanja može biti internet karticom,Web bankom,elektronski,odlaskom na šalter banke ili pošte
- ne morate slati dokaz o uplati predračuna,obavestićemo vas kad bude primljena na naš račun
- obavestićemo vas kad je roba spremna za preuzimanje u prodavnici ili slanje brzom poštom po dogovoru
- robu šaljemo brzom poštom na Vaš zahtev,teret i rizik na adresu u Srbiji koju želite

NAČIN PLAĆANJA:
- gotovina i ček u prodavnici
- platne kartice iz sistema VISA i DINA u prodavnici
- virmanska uplata preko računa internet karticom,Web bankom,elektronski,odlaskom na šalter banke ili pošte


Robu saljemo brzom postom na Vas teret i rizik ili se preuzima u prodavnici po uplati predracuna koji saljemo na E-mail ili fax.Sve informacije (artikli , cene , prodaja , slanje robe brzom postom , uputstva za montazu ) mozete dobiti upitom na E-mail elektrotehna@gmail.com

Mozete poruciti robu iz kataloga ili doneti uzorak,vrsimo proveru mogucnosti direktnog uvoza robe i uvoz ako je nema na lageru. Prodavnica ( radnja , maloprodaja ) ima radno vreme od 10-20h ponedeljak-petak,10-15h subotom,nedeljom ne radi.
Polozaj lokala u trznom centru: ulaz okrenut prema pijaci,unutra drugi sa desne strane broj 46.

RASVETA ZA LEKOVITO,AROMATICNO I ZACINSKO BILJE - armature i svetiljke gde je manjak svetla,fluo cevi raznih duzina i sijalice za rast biljaka,itd.
RASVETA ZA AKVARIJUME I CVECARE (elektronske prigusnice,fluo cevi Fluora i Grolux,fluo cevi 18w T8 8000K,fluo cevi T5 6500K,grla,itd.) 
RASVETA ZA SOBNO REZANO CVECE I BILJKE , CVECARE  (armature i svetiljke gde je manjak svetla,fluo cevi raznih duzina i sijalice za rast biljaka,itd.) 
RASVETA ZA PEKARE  (armature i svetiljke,fluo cevi isticu i naglasavaju zutu boju peciva,kolaca i hleba cineci ga privlacnim )
RASVETA ZA MESARE  (fluo cevi za vitrine za meso,mesne preradjevine,zivinsko meso i suhomesnate proizvode isticu i naglasavaju crvenu boju mesa  cineci ga privlacnim; fluo cevi i lampa insekt zamka za unistavanje insekata) 
RASVETA ZA PRODAVNICE TEKSTILA  (sijalice i fluo cevi koje isticu,naglasavaju i ne menjaju boju tkanine i odece)
RASVETA ZA STAMPARIJE (sijalice metalhalogene UV SUPRATEC za sitostampu i fluo cevi BLACKLIGHT ACTINIC , TUV , HNS)


Preuzmite: Vizit karta sa lokacijom ELEKTROTEHNA SISTEM ovde
Beograd,TC ENJUB blok 45,Jurija Gagarina 227 lokal 46,tel.011 7180315 , 065 3180315


Polozaj ELEKTROTEHNA SISTEM na planu Beograda ovde